Cezinando får skryt!

Cezinando anmeldelse
Cezinando gjør mye bra på sitt siste album, og melankolien er definitivt til stede!

Den unge og fremadstormende musikeren Cezinando får mye skryt for sitt siste album, og det er jo naturligvis morsomt for en ung mann som slo gjennom etter å ha vunnet urørt!

Cezinando har vi hørt mye på radioen i løpet av de siste årene og det er mange som har hørt låter som for eksempel ‘Håper du har plass’, ‘Vi er perfekt men verden er ikke det’, Pekka Pekka og flere andre. Artisten vant til og med Spellemannsprisen for Årets tekstforfatter under utdelingen i 2016 – med andre ord var forventningene høye til den suksessrike artisten.

Blitt voksen

Gjennomgangsmelodien blant anmelderne er at 22-åringen har blitt mer voksen i uttrykket og selv om det ikke bestandig er bra er det så definitivt et godt tegn i denne sammenhengen.

I følge seg selv sier artisten at denne utgivelsen forteller en del om hans ensomhet og melankoli, og når vi er innenfor rapsjangeren blir dette en spennende brytning. ‘Håper du har plass’ og ‘Perfekt’ blir derfor en slags naturlig bro fra forrige plate og over til denne.

På denne skiven får man strykere og autotune, og det blir egentlig feil å sette en merkelapp på Cezinando som rapper ettersom han også beveger seg over i ett litt annet og mer følsomt landskap.

Albumet henger godt sammen og det virker som Cezinando har hatt en plan med arbeidet, og dette er bestandig tilfredsstillende for de virkelig aktive lytterne. Det hele låter veldig originalt og nyskapende, og dette håper vi den unge herremannen klarer å fortsette med. Selv om han er påvirket av forskjellige sjangre virker hele opplegget fjellstøtt – dette er Cezinando og han gjør akkurat slik han vil – og det er vi stumme av beundring over.

Noe smårusk er det her og der, og han har også lurt med seg Chirag og Unge Ferrari på platen, men vi synes da han klarer seg aller best når han får fungere alene i sitt eget landskap.

Les hva VG mener om albumet her.